De honderd grootste autodealers hadden in 2023 een gezamenlijk marktaandeel van bijna 90 procent. In die lijst viel Hedin Automotive extra op doordat het bedrijf in 2023 de grootste verkooptoename noteerde van alle onderzochte holdings.

Hedin – in Nederland officieel dealer van 28 automerken en importeur voor de merken Hongqi, Ford F-150 en Ineos – klom daarmee naar de tweede plaats in de nieuwe editie van de Aumacon Dealerholding Top-100 die deze week werd gelanceerd tijdens het Nationaal Dealerholding Event in Amsterdam.

Succesvol

Hedin Automotive (voorheen Stern) is sinds begin 2022 onderdeel van de Zweedse Hedin Mobility Group en heeft onder de nieuwe vlag in Nederland inmiddels al enkele grote overnames gedaan. Voor dit jaar staat inmiddels al de overname van BMW/Mini-dealer Dubbelsteyn op de planning. “Het bedrijf realiseert een uiterst succesvolle voortzetting van de lange en moeizame periode dat de Stern groep in Nederland actief was”, stelt Clem Dickmann, directeur van Aumacon.

“Vergeleken met 2022 heeft Hedin Automotive in 2023 een verkooptoename gerealiseerd van ruim 58 procent. En dat in een totaalmarkt die in diezelfde tijd met ‘maar’ 18 procent toegenomen is.”

Tweede plaats

Het levert het bedrijf een sprong op naar de tweede plaats in de nationale ranglijst, achter de welhaast ongenaakbare marktleider Van Mossel Automotive Group. Eddy Haesendonck, ceo van Hedin Automotive Benelux, nam namens zijn bedrijf het traditionele eerste exemplaar van het nieuwe holdingrapport in ontvangst uit handen van Clem Dickmann.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties