Iedere vijf jaar een nieuwe wereld

De maatschappij verandert in een rap tempo. Daarbij vergroot de digitalisering de wereld van de moderne mens. En daar hebben veel ondernemingen, zeker in de retailsector, onvoldoende antwoord op, aldus Carel Bikkers.

bikkers_carelMarkten veranderen door technologische ontwikkelingen. Bedrijven krijgen plotsklaps te maken met nieuwe vormen van competitie, maar ook met klanten die anders aan hun klantreis beginnen. En als je wilt aanhaken, moet je als bedrijf mee veranderen, zelfs bereid zijn om je businessmodel op zijn kop te zetten. Doe je het niet zelf, dan doet je concurrent het wel of erger, je klanten.

Veranderproces

Ondernemers en managers weten heus wel dat zij mee moeten veranderen, maar hebben daar vaak grote moeite mee. Met als gevolg dat ze te langzaam het veranderproces ingaan. Eén ding zien ze daarbij over het hoofd. Terwijl zij als leidinggevende de noodzakelijke veranderingen voor zich uit schuiven, verandert hun personeel wel. En sneller dan je lief is. Die gaan wel mee met de digitale ontwikkelingen. Die zijn in de privésfeer al voorbereid op de maatschappij van morgen, maar werken nog bij een in hun ogen ouderwetse onderneming. Lees het hele artikel van Carel Bikkers in Aftersales Magazine, nummer 7, dat vrijdag 30 juni is verschenen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3836 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters