Informatiebijeenkomst Automarkt Arnhem

Vooruitlopend op de start per 27 november houdt Automarkt Arnhem Gelredome komende maandag een informatiebijeenkomst. Doel is belangstellenden te informeren over de organisatie van de markt en bijbehorende processen.

gelredome-van-boven-met-autos-002De bijeenkomst duurt van 16.00 tot 21.00 uur. Behalve organisator 4Export.nl zal ook Voertuig Documentatie Centrum (VDC) aanwezig zijn. Beide partijen gingen enkele weken geleden een samenwerking aan. Oorspronkelijk was het plan om 6 november van start te gaan. Volgens de organisatie is echter “door het aanschuiven van nieuwe partners” en de noodzaak dat “alle processen optimaal op elkaar aansluiten” besloten tot drie weken verschuiving. Voertuiginbrengers kunnen aanleveren op de marktdag van 06.00 tot 08.00 uur. Ook vooraanvoer en stalling zijn mogelijk. Voor (uitsluitend zakelijke) kopers is de markt geopend van 09.00 tot 14.00 uur. Tickets zijn te koop vanaf 25 euro per auto.

Weeze

Alle financiële, administratieve en juridische zaken omtrent de onderlinge verkoop en export van voertuigen zijn op het terrein beschikbaar. Te denken valt aan RDW-uitvoer, douane, verzekeringen, BPM-teruggaaf en Duitse toelatingen (tijdelijk en permanent). VDC vervoert verkochte voertuigen met recht op rest-BPM vanaf de Gelredome naar zijn accommodatie in Weeze, nabij de Duits-Nederlandse grens. Volgens Automarkt-manager Bastiaan Bakker is inmiddels “een behoorlijk aantal” tickets verkocht, aan alle denkbare branchepartijen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †