Internationaal auto’s kopen met ACT

Autobinck is met ACT Car Trade een nieuwe onderneming gestart. Het bedrijf biedt branchepartijen de mogelijkheid internationaal te zoeken naar een nieuwe of jong gebruikte auto.

ACT is de zoveelste dochteronderneming van Autobinck, die valt onder de divisie Car Distribution & Retail. Moove en Bynco bijvoorbeeld vallen onder de divisie Smart Mobility.

Netwerk

ACT is een B-to-B verkoopkanaal voor onder meer leasemaatschappijen, dealers, autobedrijven en verhuurbedrijven. Niek Hertsenberg, ceo Car Distribution & Retail. “Het is voor bedrijven steeds interessanter om binnen Europa grotere afzetmogelijkheden aan te boren. Daarom hebben we ACT Car Trade opgericht. Door onze Autobinck achtergrond hebben we een groot internationaal netwerk, veel kennis van de markt en ervaring met export en transport. Precies passend bij de ontwikkeling in de markt. ACT Car Trade kijkt slim naar de prijzen in de verschillende landen en combineert dat met schaalgrootte, met als resultaat scherpe prijzen voor onze klanten.”

Inkooppartner

ACT is merkonafhankelijk. Uiteraard is het sterk in de merken die Autobinck voert, maar kan desgewenst ook daarbuiten naar andere merken op zoek gaan. ACT is feitelijk een extra inkooppartner. Accountmanager Dominggoes Niggendijker: “Er zijn geen lidmaatschaps- of inschrijfkosten aan verbonden. Je kunt desgewenst ook incidenteel gebruik maken van het platform.” Voor wie één specifieke auto zoekt, is ACT een minder geschikte keuze.: “Je moet wel in volumes denken. Denk aan een trailer, acht of negen auto’s tegelijk. Dan is het ook voor alle partijen rendabel.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3059 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters