Ioniq wordt EV-merk Hyundai

Het is een trend die we al langer zien: typenamen die uitgroeien tot merknamen. Het type Ioniq van Hyundai volgt nu in de voetstappen van voorbeelden zoals Cupra en DS om te worden verheven tot de status van apart merk.

Ioniq wordt daarbij het merk voor elektrisch aangedreven modellen. Ze krijgen een cijfer mee als modelnaam: een even cijfer voor sedans en oneven voor suv’s. Ioniq 5 is gebaseerd op de Concept EV 45 die vorig jaar tijdens de IAA in Frankfurt onthuld werd. De lancering staat gepland voor begin 2021. Studiemodel Prophecy, dat afgelopen maart onthuld werd, staat aan de basis van de Ioniq 6 die in 2022 moet komen. De grote suv, Ioniq 7 komt begin 2024. Deze modellen delen het E-GMP, ofwel Electric Global Modular Platform.

‘Ion’ en ‘unique’

De naam Ioniq is een samentrekking van de Engelse termen Ion (een elektrisch geladen atoom of molecuul) en unique (uniek). Het eerste model met die naam bood de klant de keuze tussen een brandstofmotor, hybride aandrijving, of volelektrisch. Volgens het merk als eerste en nog altijd uniek in de markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.