‘Is dit de toekomst van klantbeleving?’

Ondernemer Wouter van Kuilenburg ging onlangs met een kennis een nieuwe Tesla Model 3 ophalen in Amsterdam. Dat ging op zijn zachtst gezegd anders dan je van de aflevering van auto met een dergelijk prijskaartje zou verwachten.

“Maar”, zo stelt Wouter van Kuilenburg, “het gaat er niet om wat ik vind, maar om wat de klant, de Tesla-koper in dit geval, verwacht.”

Met een busje werden Van Kuilenburg en zijn kennis naar een winderige parkeerplaats aan de rand van Amsterdam vervoerd. Aldaar kregen zij van een nauwelijks door enige kennis gehinderde medewerker de sleutel van de nieuwe auto overhandigd. Toelichting was overbodig, want die was immers al eerder via de mail verstuurd.

Minimalistisch

Toch lijkt de Tesla-koper die minimalistische aflevering te accepteren, zo blijkt uit de serie filmpjes die Van Kuilenburg van de aflevering maakte en op Facebook poste. “In de praktijk merk ik ook dat er meer en meer klanten zijn die bij het ophalen van hun nieuw aangeschafte occasion ‘gewoon’ de sleuteltjes willen hebben. Die hoeven geen toeters en bellen. Toch denk ik dat een aflevermoment ook een potentieel upselling moment kan zijn.”

In het laatste filmpje over het afleveren van de Tesla toont Van Kuilenburg zich dan ook blij weer in de verwarmde showroom te staan van zijn eigen Bosch Car Service-bedrijf in Utrecht-Overvecht.

Van Kuilenburg benadrukt overigens dat zijn videoverslag geen kritiek is op Tesla. “Het is meer voor mij een aanleiding om mij af te vragen of het bieden van klantbeleving aan verandering onderhevig is.”

Of zoals Van Kuilenburg de kijker uitnodigt: zegt u het maar…

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *