Jacob Schaap neemt Toyota Botman over

Toyota Botman Zwaag wordt met ingang van 1 oktober voortgezet door Autobedrijven Jacob Schaap uit Lelystad. Alle 25 personeelsleden gaan mee over. Directeur Sjaak Botman (62) grijpt dit moment aan om na veertig jaar afscheid te nemen.

De dagelijkse leiding komt in handen van zijn broer Peter. De bedrijfsnaam wordt aangehouden, net als de locatie in Zwaag. Beide broers noemen schaalvergroting in de branche, noodzakelijk om te kunnen voortbestaan, als reden op een sterke partner te zoeken. Die kan, zo is althans de verwachting, de continuïteit van Toyota Botman op de lange termijn waarborgen. Sjaak Botman kwam in 1979 in dienst bij het Toyota-dealerbedrijf dat zijn vader acht jaar eerder was begonnen. In 1982 nam hij het stokje over.

Familiebedrijven


Jacob Schaap vertegenwoordigt al meer dan veertig jaar het merk Volvo. In die periode werd uitgebreid met Suzuki, Jaguar, Landrover en Toyota. Op dit moment zijn er elf vestigingen, verspreid over Flevoland en Friesland (en vanaf oktober nummer twaalf, in Noord-Holland). Net als bij Toyota Botman is sprake van een familiebedrijf, waar persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat, zegt directeur Joost Schaap. “Bij ons gaan kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen.” Hij ziet geen reden om de naam van Toyota Botman te veranderen, gezien de goede reputatie in West-Friesland.

Peter Botman (l), Joost Schaap en Sjaak Botman.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *