Kortste levertijd e-modellen bij Tesla

Van de huidige leveranciers van elektrische auto’s op de Nederlandse markt heeft Tesla de kortste levertijd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Elektrische Rijders, in samenwerking met de dealers.

De gegevens betreffen de actuele levertijden van de populairste modellen en zijn bijgewerkt op 1 februari. Tesla kan als enige (Model S, Model X) veelal uit voorraad leveren. Zo niet, dan geldt een periode van twee maanden. Voor het jongste model, de Model 3, bedraagt de wachttijd 1 tot 2 maanden. Op de overige aanbieders zijn blijkens het onderzoek de volgende levertermijnen van toepassing: BMW i3: 2-3 maanden, Hyundai Ioniq Electric: 1-4 maanden, Hyundai Kona Electric: 12-13 maanden, Jaguar I-Pace: 4-5 maanden, Nissan Leaf: 3-4 maanden (en enkele direct uit voorraad), Nissan Leaf 60kwh: eerste levering deze zomer 2019, Opel Ampera-e: 6-12 maanden, Renault ZOE: 4-5 maanden, Volkswagen e-Golf: 4-6 maanden (en enkele direct uit voorraad).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †