Lexus pleit voor 10 jaar garantie als norm

Tien jaar garantie moet de standaard worden voor auto’s, vindt Lexus. Afgelopen weekend plaatste Lexus een oproep, waarin het vraagtekens plaatst bij de huidige garantiestandaarden in de automarkt en alle autofabrikanten om ook tien jaar garantie te bieden.

Diverse autofabrikanten bieden nu twee tot drie jaar garantie. Dit is niet veel meer dan wat er geldt voor consumentenelektronica als een laptop, een mobiele telefoon of zelfs een setje oortjes. Van een auto mag méér verwacht worden. Vandaar dat Lexus nu andere autofabrikanten oproept om tien jaar garantie te bieden op hun producten.

Zekerheid

Lexus heeft afgelopen najaar de garantietermijn uitgebreid tot 10 jaar of 200.000 kilometer. De uitbreiding van de garantietermijn is terug te herleiden naar het sterke vertrouwen dat het merk in de modellen en vakmensen heeft.

Ook als het Lexus-model niet altijd bij de Lexus-dealer in onderhoud is geweest, kan de eigenaar profiteren van de lange garantietermijn. Een voorwaarde is dat de Lexus in kwestie nog geen 10 jaar oud is en nog geen 200.000 kilometer gereden heeft alvorens deze Lexus in onderhoud komt bij een officiële Lexus dealer.

Voor het onderhoud wordt alleen gebruikgemaakt van originele Lexus-onderdelen die bovendien gemonteerd worden door uitsluitend door Lexus opgeleide en getrainde technici. Ook voor een eventuele volgende eigenaar, want de garantie is gedurende de looptijd overdraagbaar.

Rode loper

Onderhoud bij de officiële Lexus-dealer betekent ook extra comfort en ontzorging. Voor elke klant rolt de Lexus-dealer graag de rode loper uit. Want zolang een Lexus in onderhoud bij de Lexus-dealer is, kan de eigenaar rekenen op Red Carpet Treatment, een hoog serviceniveau inclusief (oner voorwaarden) een haal- en brengservice, vervangend vervoer en een vaste servicemonteur. Daarnaast staat na het onderhoud bij de Lexus-dealer de auto weer volledig gewassen klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.