Lightyear verlegt prioriteit naar volumemodel

De Helmondse autofabrikant Lightyear gaat zich volledig focussen op de productie van het volumemodel Lightyear 2. Dat betekent dat de productie van de Lightyear 0 voorlopig wordt opgeschort.

Hiertoe heeft Lightyear bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd voor Atlas Technologies, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van de Lightyear 0.

Opschalen

Ceo en mede-oprichter van Lightyear, Lex Hoefsloot: “Helaas moesten we deze beslissing nemen. We hebben de afgelopen jaren veel geleerd van het hele ontwikkelingsproces van de Lightyear 0. We richten al onze energie nu op het bouwen van de Lightyear 2, teneinde die op tijd beschikbaar te hebben voor onze klanten.”

“Recentelijk hebben we een wachtlijst opgesteld voor de Lightyear 2, met meer dan 40.000 inshcrijvingen van individuele klanten en we hebben al zo’n 20.000 pre-orders van wagenparkbeheerder. We hopen de komende weken een aantal belangrijke investeringen rond te krijgen om de productie van de Lightyear 2 te kunnen opschalen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *