Stichting Individual Investors Group (IIG) faciliteert de doorstart van Lightyear met als doel om de productie van het volumemodel 2 te kunnen opstarten. Dit is mogelijk door in één dag 8 miljoen euro op te halen onder investeerders die vanaf het begin in het Lightyear-avontuur zijn gestapt.

Initiatiefnemer van de IIG is Arnoud Aalbersberg: “Dit toont ons sterke geloof in het bouwen van elektrische auto’s op zonne-energie met verminderde afhankelijkheid van het elektriciteitsnet voor een breder publiek.”

Intellectueel eigendom

Het intellectueel eigendom (IP) zal worden ingebracht in het nieuwe bedrijf als onderpand voor alle belanghebbenden. Invest-NL, dat het consortium van voormalige IP-pandhouders leidt, heeft ermee ingestemd dit voor het nieuwe bedrijf onder te brengen.

CEO Invest-NL, Rinke Zonneveld: “Dankzij de inzet van velen zijn wij blij dat Lightyear haar missie kan voortzetten. Het afgelopen jaar heeft Invest-NL fors geïnvesteerd in Lightyear, omdat we geloven in het potentieel van de technologie. De uitdaging blijft groot, maar het bedrijf heeft ook grote kansen. Samen met alle betrokkenen willen we van Lightyear een succes maken.”

De komende dagen zullen de betrokkenen alle details uitwerken met alle betrokken partijen, inclusief de curator.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties