Louwman Group koopt Orange Motors

Louwman Group wil de Opel dealeractiviteiten van Orange Motors overnemen. Dit past geheel de netwerkstrategie van Stellantis. Door de merken Opel en Peugeot samen te brengen versterkt Louwman Dealer Group haar positie in de regio Rijnmond en het Westland, en voegt het Opel toe aan haar merkenportfolio. Louwman Group is tevens voornemens Orange Schade over te nemen.

De beoogde overname betreft de vier vestigingen van Orange Motors en de twee vestigingen van Orange Schade. De overnameprocedure is op dit moment nog in volle gang, de verwachting is dat er spoedig een definitief besluit kan worden genomen.

Net als Louwman is Orange een familiebedrijf, met een rijke historie. De basis van Orange Motors is gelegd door de automobielbedrijven P.A. van der Kooij (1943) en Eef & Huub (1978). Bij de fusie van deze bedrijven in 2014 werden de schadeherstelbedrijven omgedoopt tot Orange Schade.


Jacques van Gorp (DGA van Orange Motors en Orange Schade): “Deze beoogde overname zorgt voor een goede toekomst. Ik ben blij dat dit tevens voor de medewerkers van Orange Motors en Orange Schade een kans biedt om zich aan te sluiten bij het solide familiebedrijf Louwman en dat onze klanten verzekerd blijven van uitstekende service. Uiteraard blijf ik nog geruime tijd bij de vestigingen betrokken om te zorgen voor een goede overdracht.”

Marco Broere (Algemeen Directeur Louwman Dealer Group): “Deze beoogde overname is voor Louwman Group een uitstekende mogelijkheid om de krachten van twee mooie familiebedrijven en hun medewerkers te bundelen om onze klanten in de regio Rijnmond nog beter te kunnen bedienen. Het past dan ook naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het uitbreiden van ons merkportfolio, het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.