McLaren zet thuisbasis in etalage

De thuisbasis van McLaren in het Engelse Woking staat te koop. De fabrikant hoopt er 200 miljoen pond (zo’n 218 miljoen euro) voor te krijgen om het daarna middels een huurovereenkomst gewoon te kunnen blijven gebruiken.

McLaren betrok het door Norman Foster ontworpen complex in 2003 en huisvest er zowel de F1-activiteiten als de sportwagendivisie. Bijgaande luchtfoto toont het (vierkante) productiecentrum en het technologiecentrum (cirkel met pand en vijver).

Deze sale-and-leaseback-constructie moet op korte termijn geld vrijmaken om zo de liquiditeit te vergroten. De wereldwijd drastisch gedaalde autoverkopen en de lockdowns hebben ook voor McLaren gevolgen en genoemde maatregel staat niet op zich. De groep sprak eerder al investeerders en de overheid aan voor het beschikbaar stellen van middelen, niet altijd met succes.

Heritage Collection

Ron Dennis, de oprichter van de firma, stapte in 2017 uit de onderneming. Het uitkopen gebeurde middels een lening met een looptijd van vijf jaar. Op de thuisbasis heeft de onderneming overigens een aantrekkelijke collectie, waarin zowel productiemodellen, prototypen als F1-bolides zitten. Het eigendom van die collectie is inzet van een dispuut tussen de groep en diens financieel adviseur JP Morgan.

McLaren levert de auto’s wereldwijd op ruim dertig markten via 85 verkooppunten, zoals Louwman Exclusive in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *