Ook voor dit jaar leunt McLaren weer op de smeermiddelen en brandstoffen van Gulf International. Alle supercars en hypercars van McLaren Automotive die het Production Centre verlaten, hebben sinds 2021 Gulf motorolie meegekregen.

De creatie van Gulf Formula Elite was het resultaat van de samenwerking tussen beide technologieteams met het oog op ‘de ultieme bescherming’ voor de high performance V8- en V6-motoren van McLaren. Het betreft een volsynthetische motorolie die Thermoshield Technology gebruikt en een robuuste coating vormt op alle kritische motoronderdelen voor een verbeterde slijtagebescherming. Het handhaaft naar eigen zeggen een optimale temperatuur door warmte af te voeren, voorkomt actief olievervuiling en draagt bij aan een betere beheersing van afzettingen.

De betrokken partijen noemen het een ‘partnership gebaseerd op een gezamenlijke inzet voor prestaties door constante innovatie’. “Onze relatie gedijt op het vertrouwen dat we hebben opgebouwd met de klanten van McLaren, die er zeker van kunnen zijn dat hun supercar-motoren worden beschermd. We kijken ernaar uit om deze relatie samen voort te zetten en voort te bouwen op alles wat we tot nu toe hebben bereikt”, aldus Mike Jones, CEO, Gulf Oil International.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties