Eurorepar Car Service Nederland en CarGarantie werken sinds eind vorig jaar samen met drie nieuwe garantieprogramma’s voor jonggebruikte en gebruikte voertuigen.

Door beide partners zijn de gemeenschappelijk ontwikkelde bescherming tegen reparatiekosten ‘Eurorepar young cars’, ‘Eurorepar used cars up to 7 years’ en ‘Eurorepar used cars up to 10 years’ op de markt gebracht.

Zowel de garantie voor jonge occasions als de garantie voor occasions heeft een complete dekking die alle elektronische en mechanische onderdelen omvat. Typische slijtageonderdelen (banden, enz.) blijven echter uitgesloten. Bij reparaties neemt CarGarantie de loon- en materiaalkosten volledig voor haar rekening, zonder dat de eigenaar van de auto ook maar een eurocent vooruit hoeft te betalen.

Eurorepar Young cars

Deze garantie voor jong gebruikte auto’s van alle merken wordt afgesloten gedurende de tweejarige fabrieksgarantie en binnen de eerste 50.000 kilometer. De garantiebescherming heeft een looptijd van 24 maanden zonder kilometerbeperking. De garantie begint te lopen bij de levering van de auto en omvat de resterende looptijd van de fabrieksgarantie en de garantie voor jonge occasions.

Tot 7 of 10 jaar

Twee andere garantieformules zijn gericht op wat oudere auto’s. Zo is er een geldig voor gebruikte auto’s tot zeven jaar en binnen de eerste 150.000 km en niet gebonden aan specifieke automerken. Deze kan zonder kilometerbeperking worden gesloten voor een looptijd van 12 of 24 maanden. Het andere garantieproduct geldt ook voor occasions van alle merken en kan bij verkoop van de auto worden gesloten. Auto’s tot maximaal tien jaar oud en met een totaal van 150.000 kilometer op de teller genieten deze garantie gedurende 12 of 24 maanden en dit zonder kilometerbeperking.

De bescherming tegen reparatiekosten voor jonge occasions en occasions is gebonden aan het voertuig en kan bij verandering van eigenaar binnen de looptijd aan de nieuwe eigenaar worden overgedragen. Bovendien geldt deze garantie ook voor vakantie- en zakenreizen binnen heel Europa.

Jean-Paul Teunissen, Formulemanager Eurorepar Car Service Nederland: “Sinds 17 april 2022 zijn de wettelijke regels op garantie aangepast. Hierdoor ontstaan er veel vragen binnen de automotive. Voor ons netwerk zijn wij dan ook erg blij dat wij duidelijkheid kunnen creëren met ons eigen garantielabel. Onze pakketten starten bij de wettelijke 12 maanden. Maar kunnen ook voor 24 maanden worden afgesloten.”

Op de foto Maikel Simonis, salesmanager CarGarantie Nederland en (rechts) Jean-Paul Teunissen, Formulemanager Eurorepar Car Service Nederland

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties