Mercedes verkoopt fabriek Hambach aan Ineos

Mercedes-Benz heeft zijn fabriek in het Franse Hambach verkocht aan Ineos Automotive van de Britse miljardair Jim Ratcliffe. Ineos zal in Hambach komend jaar zijn 4X4 Grenadier gaan bouwen. Daarnaast blijft Ineos er op contractbasis elektrische smart EQ-modellen bouwen voor Mercedes.

Met de verkoop van de autofabriek heeft Mercedes zich ervan verzekerd dat de ongeveer 1300 medewerkers in Hambach hun baan behouden. Mercedes is bezig zijn productienetwerk te herschikken in een streven naar CO2-neutraliteit. Binnen dat plan was geen plaats meer voor de fabriek in Hambach.

Elektro-offensief

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, verantwoordelijk voor Daimler Group Research, en COO van Mercedes-Benz Cars: “We zitten middenin een grote transformatie van de onderneming en willen deze met succes uitvoeren. Hiervoor investeren we fors in ons elektro-offensief en de uitgebreide digitalisering. Om dit te realiseren, moeten we de onderneming nog efficiënter maken en de optimalisatie van ons wereldwijde productienetwerk is daarbij een cruciale factor. De verkoop van onze fabriek in Hambach is dan ook een belangrijke stap in deze richting. Voor ons was het erg belangrijk om dit op een maatschappelijk verantwoorde manier te doen en banen veilig te stellen. Samen met de sociale partners, de politiek en de koper Ineos Automotive hebben we voor Hambach een haalbare oplossing gevonden die de locatie een duidelijk toekomstperspectief biedt.”

Grenadier

Voor Ineos is 2021 het jaar van de waarheid, het jaar waarin de 4X4 Grenadier van de band moet rollen. De productie zal aan het eind van 2021 starten. Voor Ineos is de fabriek in Hambach ideaal voor die productie: er werkt gekwalificeerd personeel en er is onlangs flink geïnvesteerd in de fabriek om de productie van grotere auto’s mogelijk te maken. Daarnaast is de fabriek op tweehonderd kilometer van Stuttgart gunstig gelegen voor wat betreft het aanleveren van onderdelen en het afzetten van auto’s. Ineos wil de Grenadier begin 2022 kunnen uitleveren aan consumenten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.