Van Mossel neemt deel Automotions over

Van Mossel Automotive Groep neemt een deel van mobiliteitsgroep Automotions over. De onderneming verstevigt hiermee haar positie in de regio Zuidwest Nederland.

Het betreft een netwerk van zes schadeherstelbedrijven (inclusief twee 50% belangen), zes dealerbedrijven voor verkoop en onderhoud van de merken Opel en Ford, de leasebedrijven die vallen onder de ZuidWest Lease Groep en Automotions Rent. Medio juli beogen de partijen de transactie af te ronden, na goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt.

BAGE Groep

De geschiedenis van Automotions, onderdeel van de BAGE Groep, gaat terug naar het jaar 1992. Met de overname van Opel dealer Hendriks werd destijds de basis gelegd voor de mobiliteitskant van Automotions. Tegenwoordig is zij officieel dealer van de merken Peugeot, Opel, Ford, Mercedes-Benz en smart. Daarnaast bieden ze leasing, verhuur, verzekeren, financieren en schadeherstel. Lennard van Oeveren, één van de drie dga’s van Automotions: “Door deze overname zullen wij ons volledig kunnen focussen op de verdere groei en professionalisering van de Peugeot en Mercedes-Benz/smart vestigingen. Voor de ruim driehonderd medewerkers geloven wij een stabiele toekomst te kunnen bieden bij Van Mossel Automotive  Groep.”

Strategie

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep zegt in elke strategische plaats vertegenwoordigd te willen zijn. “Deze overname betekent voor ons een belangrijke aanvulling.” De  onderneming telt ruim 125 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Ze is dealer van zo’n 25 automerken, exploiteert drie Mega Occasion Centra en heeft een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diensten zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 78.000 voertuigen,  maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep (3.100 medewerkers, meer dan 2,5 miljard euro omzet op jaarbasis.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †