MX5 meest gezochte cabrio op Autoscout24

Op de warmste dagen van het jaar onthult Autoscout24 cijfers over het zoekgedrag naar cabrio’s op die site. De Japanse MX-5 is favoriet, gevolgd door de Duitsers 911 en de Z4

Uit de cijfers van Autoscout24 blijkt dat er het hele jaar door naar tweedehands cabrio’s wordt gezocht, maar dat er vanaf de lente een stijgende lijn te zien in het aantal zoekopdrachten.

1. Mazda MX-5        € 14.612
2. Porsche 911        € 85.276
3. BMW Z4              € 27.763
4. Porsche Boxster  € 40.307
5. Ford Mustang      € 37.503

Kleuren

Ondanks het vrolijke zomerweer, zijn zwart en grijs de meest gezochte cabriokleuren. Gelukkig vallen gekleurde bolides ook in de smaak, want rood, blauw en geel maken de top vijf populairste cabriokleuren compleet. Gemiddeld worden er 10.964 cabrio’s aangeboden op Autoscout24.nl en dat is 4,5 procent van het totale aanbod occasions op dit platform. Gedurende het jaar wordt er gemiddeld ruim 1,5 miljoen keer per maand naar een tweedehands cabrio gezocht. In de maand januari is vijf procent van alle zoekopdrachten naar een cabrio en dit loopt op naar 6,8 procent in de maand juni.

Daling na september

“Uit onze cijfers blijkt duidelijk dat het aantal zoekopdrachten toeneemt wanneer de temperatuur oploopt. Pas vanaf september neemt de vraag naar cabrio’s aanzienlijk af en daalt deze onder de gemiddelde vraag”, vertelt Rachel Gómez y Maseland, country manager in Nederland. “Van september tot en met december zijn consumenten logischerwijs minder op zoek naar een cabrio; gemiddeld worden er in deze maanden ruim 1,2 miljoen cabrio’s bekeken. Dat is een kwart minder dan het aantal zoekopdrachten in de lente- en zomermaanden.”

Met graffiti

Wie op zoek is naar een tweedehands cabrio, dient hier op deze occasionsite gemiddeld 27.516 euro voor neer te leggen. Maar er is voor ieder wat wils; de goedkoopste cabrio is een met graffiti gespoten Renault Mégane en kost 150 euro. De duurste tweedehands cabrio is een vuurrode Ferrari F50 voor een prijs van 1.9 miljoen euro.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *