Met de verhuizing naar een nieuw industrieterrein in Nunspeet breidt ondernemer Arien van Essen zijn carwashbedrijf flink uit. Hiervoor ging hij zelf naar Duitsland om bij fabrikant Christ een nieuwe machine uit te zoeken.

Op de huidige locatie biedt Van Essen Car Cleaning niet alleen carwash, maar worden auto’s ook gepoetst, kunnen parkeerschades hersteld worden en is er de mogelijkheid van aircoservice. Daarnaast heeft Arien van Essen nog een tweede onderneming, Dealer Auto Nederland, voor de verkoop van occasions. Die twee bedrijven komen straks bij elkaar op de nieuwe locatie aan de noordkant van Nunspeet.

Evo 4

Voor de nieuwe locatie neemt Arien van Essen afscheid van de oude rollover en wordt een nieuwe kettingbaan geïnstalleerd met een capaciteit tot zo’n vijftig auto’s per uur. “Ik heb dan ook geen wachtrij meer. En in het geval dat mensen toch moeten wachten kan ik ze in de lounge op de nieuwe locatie een kopje koffie aanbieden. We zijn toch een echte dorpswasstraat. Mensen kunnen bij binnenkomst een kopje koffie pakken. Dat is altijd zo geweest en dat wil ik ook zo laten. Mensen komen om hun auto te laten verzorgen en willen natuurlijk zelf ook wat.” Voor de nieuwe wasinstallatie stapte Arien van Essen over op Christ als leverancier. Dat gebeurde eigenlijk pas op het laatste moment. “Pierre Krieger van Christ kwam zelf bij mij, net op het moment dat ik al heel ver was met een andere leverancier. Hij kwam echt vijf voor twaalf binnen. Ik heb toen een paar keer met hem gesproken, ik vertrouwde hem en hij bood een mooi product: de Evo 4. Die wast met een nieuwe techniek met vier zijborstels, nieuwe motoren, echt een topproduct. Ik ben toen zelf in Duitsland bij de fabriek gaan kijken, heb nog een paar vergelijkbare wasstraten in Nederland bezocht, maar eigenlijk was ik in de fabriek al meteen verkocht.” Zelf op fabrieksbezoek gaan, dat zal niet iedere ondernemer Arien van Essen nadoen. “Toch zou ik het iedereen aanraden. Je geeft toch heel veel geld uit. Als je een huis gaat kopen, ga je toch ook eerst kijken? Ik wilde ook weten wat voor bedrijf erachter zit. Toen ik daar de processen zag, was ik wel overtuigd.”

Potentie

Arien van Essen had de investering uiteraard niet gedaan als hij niet overtuigd was van de potentie die zijn bedrijf op de nieuwe locatie heeft. “Ik heb het oude pand in 2005 gekocht. Toen dacht ik nog: wat moet ik met zo’n groot pand? Maar de laatste jaren ben ik er gewoon uit gegroeid. Dan moet je naar een ander pand toe. Je kijkt eerst naar een andere rollover, maar dan kijk je toch weer wat verder. Je denkt eraan hoe het zou kunnen worden en dit is echt een droom die werkelijkheid wordt. Het oude pand is 300 vierkante meter groot. Het nieuwe pand meet 1100 vierkante meter. En dan is er nog een flinke buitenruimte. Daar kunnen zo’n zeventig auto’s staan.” Nu is het nog de vraag of zijn klanten Arien van Essen hem willen volgen naar de nieuwe locatie, die toch wat meer aan de rand van Nunspeet ligt. “De bestaande locatie is in het dorp, dat klopt wel. Daar komen spandoeken waarop staat dat we gaan verhuizen. Er komen advertenties in de krant en van de verhuizing zelf gaan we wel een spektakel maken. Daar verzinnen we nog wel wat leuks voor.” Naar verwachting gaat de nieuwe locatie eind september open.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties