Nieuw eigen kantoor Honda in Nederland

Honda Benelux opent vanaf 1 maart een nieuw, volwaardig satellietkantoor in Nederland. Het komt op de 11e verdieping van het Crystal Building in Capelle aan den IJssel.

Met de ruimte nabij Rotterdam wil Honda Benelux zijn activiteiten in ons land versterken. Er zal in eerste instantie een tiental mensen werkzaam zijn. Hoewel het hoofdkantoor van Honda Benelux in het Belgische Zellik blijft, bevestigt het merk met de stap naar eigen zeggen haar “ambities voor verdere groei in de Nederlandse markt.”

Honda trok zijn Nederlandse tak eind 2013 terug. Sindsdien huisden de medewerkers in een flexplekpand op Schiphol-Rijk, voor incidenteel gebruik. Het volgende maand te betrekken satellietkantoor in Capelle aan den IJssel is wél een vaste stek. Overigens worden van hieruit ook de marktactiviteiten Motorfietsen en Power Product business ondersteund.

Elektrificatie

Om de beoogde afzetgroei van personenwagens in Nederland te bewerkstelligen, zal Honda’s strategie op het gebied van elektrificatie een belangrijke pijler vormen. Deze focus startte vorig jaar met de lancering van de CR-V Hybrid. Het model krijgt dit jaar versterking met de volelektrische Honda e, en de nieuwe Jazz Hybrid. Afgelopen decennium zag Honda zijn marktaandeel in ons land gestaag teruglopen, na de regelrechte verkoopsuccessen in de jaren tachtig en negentig Aan de productkwaliteit lag de afkalving niet: de Japanners gooiden bijvoorbeeld steevast hoge ogen bij de jaarlijkse betrouwbaarheidstest van AutoWeek. Wel was de modellenpolitiek niet altijd consequent.

Bouwjaar 2019

Van het bouwjaar 2019 zette Honda slechts 1474 exemplaren op kenteken gezet, goed voor een 24e plaats in het merkenoverzicht. Topper was de Jazz (503),gevolgd door de CRV (402), HRV (306), Civic (262) en Insight (1). Bij elkaar opgeteld was dat aantal overigens wel zo’n tweehonderd voertuigen meer dan in 2018. De aanwas kwam volledig op het conto van de SUV-achtige CRV.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.