Nieuwkoop Automotive Group failliet

Nieuwkoop Automotive Group is dinsdag door de rechtbank Den Bosch failliet verklaard. Begin deze week werd nog uitstel van betaling verleend. Het bedrijf was sinds 1957 actief in en rond Den Bosch.

Het dealerportfolio omvat Suzuki, Mazda, Jeep, Alfa Romeo, Fiat en Abarth. Voor de merken Skoda en Saab worden onderhoud en service verleend. Nieuwkoop profileert zich met ‘het grootste auto-aanbod van Den Bosch’ (nieuw en gebruikt). Verder levert en onderhoudt de onderneming bedrijfswagens en is zij importeur/dealer van de Duitse campermerken EuraMobil en Forster. Sinds 1 januari is Nieuwkoop Automotive Group officieel Erkend Duurzaam. Twee curatoren gaan de komende tijd het faillissement afwikkelen. Of er een doorstart komt, en door wie, is op dit moment niet duidelijk. Nieuwkoop Automotive Group heeft sinds maart 2013 een tweekoppige directie: Henk van ’t End (algemeen directeur) en Kees Smeulders (financieel directeur). Er werken 42 mensen. Het bedrijf is overigens de komende tijd nog ‘gewoon’ in de lucht, stelt een medewerker.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †