Nobe start crowdfundactie

En weer betreedt een nieuwe autobouwer het strijdperk. Maandag 15 juli opent Nobe de lijnen voor de voorinschrijving op de Nobe 100. Met deze crowdfundactie wil de Estse autobouwer 100.000 Amerikaanse dollars ophalen voor de productie van een volledig elektrische driewieler.

De voorinschrijving is gestart op indiegogo.com. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om hier voor een minimumbedrag van 20 Amerikaanse dollars een investering te doen in Nobe. Voor dat bedrag zien zij hun naam klein vermeld op de eerste exemplaren. Aan het andere einde van het spectrum is het ook mogelijk om tegen 19 procent korting voor 29.000 dollar een Nobe 100 te kopen. Bij de introductie in 2021 zal het aankoopbedrag 35.000 dollar bedragen.

Duurzaam

Met drie elektrisch aangedreven wielen en een gewicht van slechts 600 kilogram heeft de volledig elektrische Nobe 100 een actieradius van 310 kilometer. Er kunnen drie personen in. De topsnelheid bedraagt 130 kilometer per uur. Optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in zes seconden. Door decentrale productie is het mogelijk om de auto overal ter wereld geleverd te krijgen. Ceo Roman Muljar komt zelf uit Estland en dat is niet zonder betekenis: “Opgroeiend in Estland hebben wij een bepaalde weerzin ontwikkeld tegen onderdrukkende of controlerende regimes. De auto-industrie heeft zich al vrij snel in diezelfde richting ontwikkeld. Nobe’s gedecentraliseerde productie en mogelijkheid om de technologie te blijven updaten biedt daarvoor een echt alternatief. Duurzaamheid was dan ook ons belangrijkste doel met Nobe. We willen een positieve impact hebben op de wereld.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters