Omruilgarantie diesel-benzine bij Peugeot

Peugeot Duitsland biedt zijn dieselkopers en -leasers een omruilgarantie. Krijgen ze na aanschaf onverhoopt te maken met een stedelijk inrijverbod, dan kunnen klant hun Euro-6-diesel kosteloos inwisselen voor een Puretech-benzineversie.

De fabrikant hoopt zo de drempel te verlagen voor wie onzeker is geworden door de in Duitsland aanhoudende politiek-maatschappelijke dieseldiscussie. Dieselmotoren liggen bij onze oosterburen in toenemende mate onder vuur. Overheden in diverse stedelijke regio’s stellen mogelijk een inrijverbod in, hoewel het tot nu toe nergens werkelijkheid is geworden.

Voorwaarden

Aan de omruilregeling verbindt Peugeot een aantal voorwaarden. Zo moet de klant een leasecontract of financiering afsluiten bij PSA Bank Deutschland. De modellen waarvoor de garantie geldt zijn de 308, 2008, 3008 en 5008 met Euro-6-Temp-motoren, die het merk sinds november 2017 levert. Ook moet het diesel-inrijverbod minstens dertig aaneengesloten dagen per jaar gelden, maximaal vijftig kilometer rond de woonplaats van de klant. Een andere ontbindende voorwaarde is wanneer Peugeot het rijverbod weet op te heffen, door middel van achteraf toegepaste, schonere software of hardware.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †