Oostendorp nieuwe dealer Mazda in Den Bosch

Oostendorp Auto is met ingang van 15 mei de nieuwe dealer van Mazda voor ‘s-Hertogenbosch en omliggende regio. Oostendorp neemt de activiteiten van Nieuwkoop Automotive Groep over.

Begin mei werd Nieuwkoop failliet verklaard. In de aansluitende periode heeft de importeur gesprekken gevoerd met Oostendorp, dat in Den Bosch ook Hyundai vertegenwoordigt. Een deel van het dealerpand zal worden aangepast aan de huisstijl van Mazda.

Oostendorp Auto

Op de nieuwe locatie kunnen klanten terecht voor nieuw, gebruikt, onderhoud en schadeherstel. Het is de vierde locatie van Oostendorp Auto, dat onder leiding staat van Bas Oostendorp. Het bedrijf ging in april 2015 als Mazda-dealer van start in Uden en kende daarna een uitbreiding in Nijmegen en Helmond.

Familiebedrijf

Geraldine Brouwers, managing director van Mazda Motor Nederland, noemt Oostendorp Autogroep een partner “die heel goed past in onze visie. Namelijk een familiebedrijf met meerdere vestigingen en activiteiten, een lange historie met sterke lokale wortels en een loyale klantenkring.” In ons land zit Mazda de laatste jaren duidelijk in de lift. In 2015 werden 8.337 nieuwe Mazda’s verkocht, tegen 5.500 in 2014. Twee jaar geleden stond de teller op 8.781, in 2017 op 9.556. Foto: Bas Oostendorp, directeur Oostendorp Auto (r.) en Ramon Schipperheyn, networkmanager Mazda Motor Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †