PGA Nederland voortaan Emil Frey Nederland

Emil Frey Nederland NV is vanaf 14 februari de nieuwe naam voor de activiteiten van PGA Nederland. De naamsverandering volgt uit de overname door de Zwitserse Emil Frey Groep, in juni 2017.

Het in 1924 opgerichte familiebedrijf Emil Frey is een van de grootste automotive ondernemingen in Europa. “De nieuwe naam is een laatste stap in het integratieproces”, zegt bestuursvoorzitter Simon Luijckx van Emil Frey Nederland. “Voor ons was het niet meer dan logisch in Nederland onder de naam Emil Frey verder te gaan.”

Merkenscheiding

Luijckx benadrukt dat een duidelijke merkenscheiding ook in de toekomst kenmerkend zal zijn voor de dealeractiviteiten. Ook voor niet-merkgebonden activiteiten zal Emil Frey als merk gebruikt worden. Emil Frey vertegenwoordigt in Nederland dertien automerken, met als dealers: Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi/Seat, Autohaas Volkswagen/Audi/Seat/Skoda, de Bois Honda, Emerpark Citroën/DS, Terwolde Renault/Dacia en Hyundai Wittenberg. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (export) deel uit van de onderneming. Simon Luijckx (links) en Gerhard Schürmann (Vorsitzender der Geschäftsleitung Emil Frey Gruppe).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †