Pon importeur Rimac

Pon Luxury & Performance Cars is met onmiddellijke ingang de officiële Nederlandse vertegenwoordiger van sportwagenmerk Rimac.

Porsche is al strategisch partner en voor 45 procent aandeelhouder in de vorig jaar opgerichte joint venture Bugatti Rimac. Binnen die joint venture brengen Rimac en Bugatti hun eigen modellen uit. Rimac focust daarbij volledig op high performance door elektrische aandrijving. Met de toevoeging van Rimac bestaat het portfolio van Pon Luxury & Performance Cars nu uit vijf merken, met naast Rimac Porsche, Bugatti, Lamborghini en Bentley.

E-mobiliteit

“Nederland is inmiddels een volwassen markt op het gebied van e-mobiliteit inclusief de bijbehorende infrastructuur”, verklaart Mate Rimac, de oprichter van het gelijknamige merk. “Daarbij is Nederland een serieuze markt voor super- en hypercars, met een grote schare liefhebbers. Voor Rimac vormen die ingrediënten een uitstekende basis om het merk Rimac en de Nevera nu in Nederland te introduceren. We zijn verheugd om met Pon Luxury & Performance Cars een gerenommeerde supercar-specialist als partner en officiële vertegenwoordiger van Rimac in Nederland te hebben.”

Nevera

Rimac debuteert in Nederland met de volledig elektrisch aangedreven Nevera, waarvan er in totaal maar 150 exemplaren worden gebouwd. De Nevera heeft een systeemvermogen van 1914 pk (1407 kW). Daarmee accelereert de Nevera in 1,97 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en in 9,3 seconden van 0 naar 250 kilometer per uur. De eerste Rimac Nevera op Nederlandse bodem wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *