Prototype Lightyear One op 25 juni

De Helmondse autofabrikant Lightyear zal op 25 juni in Katwijk het prototype presenteren van de zonnecelauto Lightyear One.

De Lightyear One kan door zonnecellen in de carrosserie een groot deel van zijn benodigde energie zelf opwekken. Daarnaast kan de auto ook aan het lichtnet of snellaadstations worden opgeladen.

Chassis

De presentatie van het prototype is de volgende stap in een zorgvuldig gepland mediaoffensief. In december vorig jaar werd al de nieuwe productiehal getoond, tegelijk met een eerste indruk van het chassis.

119.000 euro

Het doel van Lightyear is om uiteindelijk een elektrische auto te maken die extreem zuinig in het gebruik is en bereikbaar voor een grote groep mensen. In den beginne zal de auto vooral voor de happy few bereikbaar zijn, met een aanschafprijs van 119.000 euro, exclusief btw. Al zo’n honderd mensen hebben een Lightyear One gereserveerd. De eerste exemplaren zullen in 2020 aan de klanten worden afgeleverd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters