Riva Holding investeert in fietsen

Riva Holding heeft sinds juli een belang genomen in Profile Van Ruiten Fietsen. Tegelijkertijd heeft Rob Hilgersom, eigenaar van Van Ruiten Fietsen, de winkels van Profile van der Hut in Den Haag overgenomen.

Voor Riva Holding betekent deze strategische samenwerking een uitbreiding in het aanbod van mobiliteitsoplossingen. In 2018 heeft Rob Hilgersom Hans Struijk Fietsen aan de Minister Talmalaan doorgestart en de winkel omgedoopt in Profile van Ruiten Fietsen. Voor Van Ruiten passen de recente ontwikkelingen prima in het beleid om regionaal een sterke speler te worden. Riva Holding wil de mobiliteitspropositie voor haar klanten verder verbreden door onder andere (lease)fietsen als mobiliteitsoplossing aan haar klanten te kunnen aanbieden via Van Ruiten Fietsen. “Via de strategische samenwerking met Riva Holding en de overname van de winkels van Profile van der Hut, maken we daarin nu grote stappen,” laat Hilgersom weten.

Volgens de retailer neemt Riva Holding een belang in Profile van Ruiten Fietsen. “Binnen Riva holding blijven we een zelfstandig bedrijf, die de autobedrijven op het gebied van mobiliteit kan versterken. Het is zeker niet zo dat bij de autobedrijven nu ook fietsen komen te staan, integendeel. Schoenmaker blijf bij je leest. Maar we kunnen elkaar wel de bal toespelen. Als bijvoorbeeld de Witteburg Groep klanten een mobiliteitsoplossing willen bieden, dan zijn wij de eerstaangewezen partner om de fietsen te leveren,” vervolgt Hilgersom. “We zijn lid van Dynamo Retail Group en daar verandert ook niets aan. Sterker nog, Dynamo werkt al met Witteburg Lease samen in leasing, dus daarmee is het cirkeltje mooi rond.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.