Rogam stoot personenwagentak af aan Van Mossel

De Van Mossel Automotive Groep is voornemens in april 2018 de Mercedes-Benz personenwagen-activiteiten over te nemen van Rogam. Momenteel ligt de overname ter goedkeuring bij de ACM. Door deze overname zullen de merken Mercedes-Benz en Smart worden toegevoegd aan het huidige merkenpallet van dertien merken.

Hans van Ruiten, DGA van Rogam, zal zelf de bedrijfswagen-activiteiten voortzetten. De personenwagen-activiteiten zullen door Van Mossel uitgevoerd worden vanuit de vestigingen in Rotterdam (Autostrada, Charlois en Spaanse Polder) en Gouda (Moordrecht). Alle betrokken medewerkers treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en zullen werkzaam blijven vanuit dezelfde locaties.

Vestigingen

Rogam is officieel Mercedes-Benz bedrijfs- en personenwagendealer voor de regio Groot-Rotterdam en Gouda. In 1955 zijn ze gestart met bedrijfswagens en in 2001 zijn daar ook personenwagens bij gekomen. Naast het merk Mercedes-Benz is Rogam ook dealer van de merken Smart en Fuso bedrijfswagens. Rogam heeft in totaal zes vestigingen. De twee bedrijfswagenvestigingen van Rogam in Bergschenhoek en Dordrecht zijn níet bij de overname betrokken. Voor deze vestigingen blijft alles onveranderd. De vestiging in Gouda (Moordrecht) en de vestiging in de Spaanse Polder in Rotterdam zullen zowel Van Mossel personenwagens als Rogam Bedrijfswagens huisvesten. In de twee Rotterdamse vestigingen Autostrada en Charlois vinden enkel de Van Mossel Mercedes-Benz personenwagenactiviteiten plaats.

Familiebedrijf

Meer dan een halve eeuw na de oprichting van de Rotterdamse Garage en Automobiel Maatschappij “Rogam”, en ondanks de groei, is Rogam altijd geleid als solide en succesvol familiebedrijf. Het bedrijf werd in 1955 opgericht door de broers Simon en Nico van Ruiten ondersteund door hun vader Henk, de grootvader van de huidige directeur Hans van Ruiten, die exact 25 jaar na de oprichting in het bedrijf is gekomen. In 2011, 2012, 2013 en 2014 won Rogam de titel ‘Best Managed Companies’. Hierdoor konden ze zich tot een van de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf rekenen. Het bewijs voor een gedegen management en een doordachte strategie. Het was deze strategie die ze bij een betrouwbare partij bracht welke de toekomst van de personenwagen-activiteiten veilig zou kunnen stellen. Eind vorig jaar sprak Aftersales Magazine met Eric Berkhof over diens groeiambities met Van Mossel