S-klasse domineert F-klasse

In het F-segment is bijna een derde van alle auto’s een Mercedes S-klasse. In totaal omvat de Nederlandse ‘lower luxury-markt’ zo’n dertigduizend exemplaren. Voor de werkplaats een relatieve exoot, maar de complexe techniek vraagt wel het uiterste van het team.

Dat en meer leert de nieuwste aflevering van Wagenparkstatistiek (powered by RDC) in Aftersales Magazine. Veruit de meeste exemplaren zijn van de bouwjaren 2005 en 2006. De combinatie van toenemende leeftijd met veelal minder kapitaalkrachtige klandizie kan de werkplaatsen voor lastige situaties stellen. Technisch geavanceerde auto’s die meerdere eigenaren achter de rug hebben maar niet altijd onderhoud en reparatie volgens het boekje kregen – het kan storingen opleveren die minder alledaags zijn. De analyse leert verder dat in de F-categorie het kleurpalet iets afwijkt van het gemiddelde. Zo is grijs minder populair en groen juist veel gangbaarder (British Racing Green op de XJ’s?). Ook blauw en zwart hebben hier grotere marktaandelen dan in het totale wagenpark. Meer wetenswaardige details over het F-segment vindt u in de nieuwste editie van Aftersales Magazine.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †