Seat maakt van Cupra-lijn apart automerk

Seat lanceert zijn sportieve lijn Cupra als een nieuw, op zichzelf staand merk. Het eerste eigen model wordt begin maart getoond op de autoshow van Genève. In Nederland gaat de importeur een select aantal gespecialiseerde dealers aanstellen.

cupraHet in een bronskleur ontworpen logo staat volgens de fabrikant voor de kernwaarden “passie, precisie, vastberadenheid en moed”. De Cupra-range bestaat binnen het Seat-programma sinds 1996. Nu mag een eigen identiteit worden ontwikkeld als zelfstandig merk. Hoeveel dealers er in Nederland komen, waar en wanneer is bij Pon nog niet bekend. De locaties worden zo veel mogelijk verspreid over het land en er zullen ook reguliere Seat-modellen te koop zijn. De Cupra-range krijgt een apart ingerichte ruimte in de showroom, waar geïnteresseerden worden geholpen door speciaal getrainde medewerkers. Daarbij is er een lifestyleassortiment beschikbaar en organiseren de dealers Cupra-evenementen. Overigens kunnen de modellen van het nieuwe merk ook bij de reguliere Seat-dealers worden besteld.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †