Sinatec Europe distributeur Caliber Europe

Sinatec Europe gaat de producten van Caliber Europe distribueren in de automotive markt in de Benelux. Beide bedrijven zijn hiervoor een samenwerking aangegaan.

Caliber Europe is specialist in caraudio en -entertainment. Het assortiment (foto) bestaat onder meer uit autoradio’s, parkeercamera’s, multimedia accessoires, (draagbare) dvd-spelers, luidsprekers, versterkers en aansluitmateriaal. Het totale aanbod omvat meer dan elfhonderd referenties. Het merk Caliber bestaat sinds de jaren negentig en is actief in meer dan dertig Europese landen.

Kleinmateriaal

Sinatec Europe is gespecialiseerd in kleinmateriaal (oplossingen) zoals kabelschoenen, zekeringen, wielgewichten, bandenspanningssensoren en bevestigingsmaterialen. Deze worden geleverd via automaterialengrossiers. Het assortiment telt ruim 28.000 verschillende artikelen en noemt zich daarmee een one-stop-shop-concept. “Marktverschuivingen maken het steeds lastiger om aanwezig te zijn in de aftermarket. Door de distributiekracht van Sinatec Europe hebben we een goede lokale dekking en zijn we er zeker van dat onze automotive klanten in de Benelux goed bediend worden”, aldus Ronald Mutsaars van Caliber.

Unimotive

Sinatec introduceert zijn producten normaliter vaak onder de merknamen Sinatec of Unimotive. Directeur Gijs Jespers noemt Caliber “echter een dusdanig sterke naam, dat we ervoor gekozen hebben een partnership aan te gaan om en elkaar te versterken in de markt. Het hele team van Sinatec is enthousiast met deze uitbreiding. We kregen altijd veel vraag naar deze producten maar konden dit voorheen niet voldoende invullen.”

Beyner

Sinatec Europe introduceerde onlangs het merk Beyner voor zijn diverse accessoires. Een van de meest recente productintroducties zijn autospecifieke matten voor voertuigen vanaf 1991. Alles is vindbaar op kenteken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †