Stellantis investeert in reconditionering

Autofabrikant Stellantis heeft een meerderheidsbelang genomen in Stimcar, een Frans bedrijf dat is gespecialiseerd in de reconditionering van gebruikte voertuigen. De overname gebeurt via de dochteronderneming Stellantis & You, Sales and Services.

Met de investering kan Stimcar zijn ambitieuze groeiplannen verder vormgeven. Stimcar verzorgt al de reconditionering van gebruikte auto’s van Stellantis in Nantes en wil vanaf 2023 ook internationaal doorgroeien met centra in alle landen waar Stellantis actief is.

Stellantis & You, Sales and Services gaat uit van de verkoop van zo’n 100.000 gebruikte voertuigen per jaar. Het Spoticar-label waaronder deze auto’s verkocht worden zijn een belangrijk potentieel voor Stimcar, dat daarnaast zijn bestaande klanten blijft bedienen en die klantenkring kan uitbreiden.

Strategisch

Namens Stellantis zegt Marc Lechantre van de businessunit gebruikte voertuigen: “De ontwikkeling van de handel in gebruikte voertuigen is van strategisch belang voor Stellantis. Wij zien Stimcar als de beste onafhankelijke partij op het gebied van reconditionering. Ik ben blij met deze overeenkomst die de voorwaarden schept voor een strategische onafhankelijke positie in de markt voor reconditionering. Ondertussen stellen we Stimcar in staat om onafhankelijk een ambitieus groeiplan uit te rollen.”

Groei

De beide directeuren van Stimcar, Jean-François en Yann Brazeau, voegen daaraan toe: “Stellantis is een belangrijke en vooruitstrevende autofabrikant en een wegbereider in de markt voor gebruikte voertuigen. Deze overeenkomst is een teken van waardering voor Stimcar, waar we apetrots op zijn. Stimcar heeft nu de middelen en de autonomie om zijn ontwikkeling in Frankrijk en Europa te versnellen, voor bestaande en toekomstige klanten.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.