Subsidiepot nieuwe EV’s bijna leeg

Op 4 mei was er van het jaarbudget van 71 miljoen euro nog 4,2 miljoen euro beschikbaar voor een subsidie op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto, ofwel 5,9 procent.

Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie op een nieuwe EV (koop of privélease) bedraagt 3350 euro. Voor de aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto is een subsidie van 2000 euro beschikbaar. Het totale jaarbudget voor gebruikte elektrische personenauto’s is 20,4 miljoen euro. Hiervan is nog 5,15 miljoen euro beschikbaar, ofwel 25,2 procent.

Voorwaarden

De subsidie is alleen beschikbaar voor de aanschaf van een 100 procent elektrische auto met een actieradius van minimaal 120 kilometer. De catalogusprijs mag niet lager zijn dan 12.000 euro en niet hoger van 45.000 euro. Daarnaast moet de auto als elektrische auto zijn gebouwd en niet omgebouwd zijn tot elektrische auto.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.