Tekstconverter Auto.NL genomineerd

De tekstconverter van Auto.nl is genomineerd voor een Spin Award 2018. Het betreft een nominatie in de categorie Artificial Intelligence (AI). Digitaal bureau E-sites heeft de tekstconverter op initiatief van Auto.nl ontwikkeld. Op 25 april wordt bekendgemaakt of Auto.nl en E sites hun nominatie hebben verzilverd.

De genomineerde tekstconverter van Auto.nl en E-sites maakt volledig automatisch betrouwbare omschrijvingen van auto’s, op menselijke toon aan de hand van losse data. “We weten bijvoorbeeld hoeveel vermogen een auto heeft, en welke opties erop zitten”, vertelt Martijn Bovée, general manager bij Auto.nl. “Verder is bekend of de auto eerdere eigenaren heeft gehad en zo ja, hoeveel. Daarbij geven we specifieke eigenschappen mee, bijvoorbeeld ‘Isofix’ in het geval van een stationwagen en ‘vermogen’ bij een sportieve auto. Vervolgens maakt de tekstconverter hier een lopende tekst van zodat de consument op basis van actuele data beter geïnformeerd een beslissing kan nemen. Daarbij houdt de tekstconverter ook nog eens rekening met zoekmachineoptimalisatie.”

Online een auto kopen

Op Auto.nl kunnen consumenten online een nieuwe of gebruikte auto kopen. De auto kan online besteld worden waarna hij binnen vijf werkdagen voor de deur wordt afgeleverd. Voordat de auto op naam gezet wordt, kan een proefrit worden gemaakt. Bevalt de proefrit niet, dan neemt Auto.nl de auto weer mee. In elk geval krijgt de koper 14 dagen bedenktijd met een maximum van 500 kilometer. “We doen dingen net even anders dan gebruikelijk is. En de door E-sites ontwikkelde tekstconverter past bij deze innovatieve manier van werken. We zijn dan ook heel trots op de nominatie voor een Spin Award”, aldus Martijn Bovée. Auto.nl is als enige automotive partij genomineerd voor deze nieuw geïntroduceerde categorie. De tegenstrevers zijn KLM en Transavia.