Tesla domineert actieradius top-10 bij VZR

Vereniging Zakelijke Rijders komt met een antwoord op “één van de meest gestelde vragen over een elektrische auto”: wat is de actieradius van dit model? In een overzicht zet VZR de top-10 van EV’s met de langste adem op een rij.

De makers plaatsen direct een kanttekening bij de lijst. “Je kunt je afvragen hoe belangrijk actieradius is voor een auto waarmee je elke dag met een opgeladen accu vertrekt en die je aan het einde van de werkdag thuis oplaadt.” Er is een andere ‘mindset’ van de bestuurder nodig, gewend als deze is aan een bereik van zevenhonderd tot duizend kilometer met een volle benzine-/dieseltank.

Batterijpakket

De nieuwste generatie elektrische auto’s zit op minimaal driehonderd kilometer. De plekken 1, 2 en 3 worden bezet door Tesla. Daarbij is het wel de uitvoering die de actieradius bepaalt: de koper kan kiezen voor diverse batterijpakketten. Uitgaande van de ondergrens zou Tesla niet volledig het erepodium bezetten.

Top-10 EV’s met grootste actieradius (VZR, 5-8-2019)
• Tesla Model S (510 – 525 kilometer)
• Tesla Model 3 (340 – 475)
• Tesla Model X (445– 460 )
• Hyundai Kona Electric (400)
• Jaguar I-Pace (380)
• Kia e-Niro (375)
• Audi e-tron 55 quattro (360)
• Mercedes-Benz EQC (355)
• Nissan Leaf+ (350)
• Opel Ampera-e (345)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *