Bestelbussen gestolen bij Multimerk

Diefstal van twee bedrijfswagens was de trieste afsluiting van Koningsdag voor Geert Bijma, mede-eigenaar van Multimerk Auto’s uit Drachten. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april zijn twee Mercedes-Benz Vito bestelbussen van het bedrijfsterrein gestolen.

Het gaat om een Mercedes-Benz Vito uit 2010 (9-VHF-03) en een Mercedes-Benz Vito uit 2012 (8-VST-28), respectievelijk zwart en donkerblauw van kleur. Geert Bijma heeft aangifte gedaan van diefstal. “Ze vertegenwoordigen samen toch een waarde van 38.000 euro. We hebben ook wel de indruk dat de dieven het speciaal op deze twee auto’s hadden voorzien.” De auto’s konden meegenomen worden door het intikken van een ruitje en het forceren van het stuurslot. “Gelukkig zijn we tegen diefstal verzekerd, al moeten we nog horen welk bedrag de verzekering in dit geval uitkeert, mochten de auto’s niet terugkomen.”

Teruggevonden

Het was alweer enige tijd geleden, maar Geert Bijma heeft eerder een diefstal van een auto meegemaakt. “Dat is toen gelukkig goed afgelopen. De politie heeft toen de auto dezelfde dag nog teruggevonden.” Dat is nu niet gebeurd, reden waarom de hoop is gevestigd op het opsporingsbericht dat de politie Oost-Fryslan op Facebook heeft geplaatst. De politie vraagt daarin mensen die iets gezien hebben, of beschikken over camerabeelden contact op te nomen. Multimerk zegt zelf ook over beveiligingscamera’s te beschikken, maar de beelden daarvan hebben nog niet geleid tot de opsporing van de auto’s.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters