Tyrenet Midden-Brabant naar Nooteboom

Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 worden de groothandelsactiviteiten van Tyrenet Midden-Brabant toegevoegd aan Tyrenet Nooteboom uit Gouda.

Tyrenet Midden-Brabant is gevestigd in Tilburg en grossiert banden in de regio Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. De groothandel van Nooteboom is actief in onder meer Noord- en Zuid-Holland en de provincie Utrecht.

Groothandel

Door beide organisaties en volumes te bundelen, zegt de Nooteboom Groep haar positie op de Nederlandse bandenmarkt te versterken en het werkgebied van haar groothandel te vergroten. De huidige eigenaar van Tyrenet Midden-Brabant, Hans Meijer (50), zal door deze samenvoeging toetreden tot de directie van de Nooteboom Groep. Door de overname terug te schuiven naar 1 januari 2019 loopt Tyrenet Midden-Brabant, dat werkt met een gebroken boekjaar met ingang van 2020 boekhoudkundig volledig in de pas met de nieuwe eigenaar.

Rendement

Bij Tyrenet Midden-Brabant staan tien mensen op de loonlijst, bij Tyrenet Gouda ruim veertig en bij de Nooteboom Groep als geheel 115 (nog zonder de jongste acquisitie). Directeur Maurice Nooteboom typeert de nieuwe aanwinst als “een mooi bedrijf, met een goed rendement en een sociaal hart.” De persoonlijke klik met Hans Meijer was een andere reden waarom de deal in korte tijd beklonken was. Belangrijkste factor is echter de mogelijkheid om te groeien. “In de Nooteboom-regio, de grotere Randstad, groeien we autonoom met mooie cijfers, 25 procent in aantallen en omzet. Willen we echt grote stappen maken, dan is uitbreiding van het werkgebied een prima middel. Binnen de driehoek Tilburg-Den Bosch-Eindhoven zitten veel en mooie autobedrijven. Wil je daar succesvol zijn, dan is een voorraad die op peil is van wezenlijk belang.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †