Valmet gaat Lightyear One produceren

Na een ‘grondig en uitgebreid selectieproces dat meer dan een jaar in beslag nam’, komt het nieuws dat Lightyear Valmet Automotive heeft geselecteerd als productiepartner voor de Lightyear One.

Valmet Automotive, gevestigd in Finland, Uusikaupunki, is een autofabrikant met meer dan 50 jaar ervaring en ongeveer 1,7 miljoen gebouwde auto’s. Naast het werken met gevestigde merken, heeft Valmet Automotive ervaring opgedaan in het werken met start-ups en is het bedrijf al meer dan 10 jaar betrokken bij de productie van elektrische auto’s.

Transitie

Valmet Automotive wil graag een soepele overgang maken van voertuigen met verbrandingsmotoren naar schone en efficiënte voertuigen en tegelijkertijd de flexibiliteit garanderen en de ontwikkelingen op de EV-markt voorblijven. De voorbije jaren heeft het bedrijf, in lijn met deze strategie, aanzienlijk geïnvesteerd in engineering- en testcapaciteiten voor de ontwikkeling van aandrijflijnen voor elektrische voertuigen.

“Onze focus op elektrische mobiliteit en batterijsystemen maakt ons voorbestemd voor processen waarin mobiliteit opnieuw gedefinieerd moet worden. We zijn blij dat Lightyear ons heeft geselecteerd als hun productiepartner”, zegt Olaf Bongwald, CEO van Valmet Automotive.

De aankondiging van dit partnerschap komt slechts een paar weken nadat het Validatie Prototype op de testbaan is gebracht, waar het 710 kilometer heeft gereden op een enkele lading van een 60 kWh batterij.

Lightyear verwacht de eerste auto’s volgend jaar aan klanten te kunnen leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *