Verweij marketingdirecteur Citroën en DS NL

Joost Verweij is de nieuwe marketingdirecteur van Citroën en DS Automobiles in Nederland. Hij is de opvolger van de Française Aline Germain, die de functie sinds september 2016 bekleedde en inmiddels is teruggekeerd naar Frankrijk om daar voor DS Automobiles te werken.

De 42-jarige Verweij voltooide de hts Autotechniek en bekleedde binnen de Nederlandse Citroën-importeursorganisatie gedurende ruim twaalf jaar diverse posities. Zo was hij in de periode 2003-2010 binnen de aftersalestak achtereenvolgens zone manager, manager Technical Training en manager Warranty en Techniek. Daarna vervulde hij functies binnen Sales, Product Marketing en Business Development. Citroën/DS noemt hem dan ook “een routinier in de automotive”, gezien zijn gevarieerde praktijkervaring. In augustus 2017 verruilde Verweij de organisatie kortstondig voor een internationale marketingpositie bij de Amerikaanse ict-dienstverlener Conduant. De nu terugkerende Verwij kent de merken Citroën en DS Automobiles en de dealerorganisatie nog steeds goed. Aan hem volgens de importeur de taak om “beide merken in marktaandeel te helpen stijgen en hun exposure te vergroten.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †