VW: 16 productielocaties voor EV’s in 2022

De Volkswagen Groep wil voor het eind van 2022 zestien locaties operationeel hebben waar batterij elektrische voertuigen worden gemaakt. Dat is de ambitie die topman Matthias Müller (foto links) uitsprak tijdens de jaarlijkse persbijeenkomst in Berlijn.

Op dit moment produceert de groep elektrische voertuigen op drie locaties. Daar komen de komende twee jaar negen locaties bij. “De laatste maanden hebben we er echt alles aan gedaan om Roadmap E te implementeren”, zei Müller. “Roadmap E werd afgelopen herfst gelanceerd met als doel om tegen 2025 jaarlijks drie miljoen elektrische voertuigen te kunnen produceren.”

Genève

Tijdens de internationale autoshow in Genève toonde VW dit jaar een aantal innovaties. Voorbeelden daarvan zijn de Audi e-tron, de Porsche Mission E en de I.D. Vizzion. Vanaf 2019 komt er vrijwel elke maand wel een nieuw elektrisch model uit, beloofde Müller. “We willen wereldwijd de grootste vloot aan elektrische auto’s kunnen aanbieden.”

Fossiele brandstoffen

Müller benadrukte dat Volkswagen daarmee nog geen definitief afscheid neemt van de traditionele verbrandingsmotor. Moderne diesels zijn onderdeel van de oplossing, niet onderdeel van het probleem, zei hij. Müller gaat ervan uit dat de traditionele verbrandingsmotor nog tientallen jaren meegaat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters