VW Golf opnieuw meest geliefde occasion

Net als vorig jaar is de Volkswagen Golf de occasion waar het meest naar gezocht werd op het online portal Autoscout24.

Autoscout24 concludeert verder dat nog altijd acht van de tien merken in de top 10 van Duitse makelij zijn. Vorig jaar was de gehele top 10 Duits, op de Ford Focus na. Dit jaar heeft de Renault Mégane de BMW 5-serie uit de top 10 gewerkt. Verder zijn het dezelfde occasions die de top 10 bezetten, alleen de volgorde is anders. De tien meest gewilde occasions van dit jaar en vorig jaar:
  2017 2016
1. Volkswagen Golf Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo BMW 3-Serie
3. Audi A4 Audi A4
4. Audi A3 Audi A3
5. BMW 3-Serie Opel Astra
6. Opel Astra Volkswagen Polo
7. Ford Focus Opel Corsa
8. Audi A6 Ford Focus
9. Opel Corsa Audi A6
10. Renault Mégane BMW 5-Serie
Jurgen Vugts, Managing Director AutoScout24 Nederland, licht toe: “De Volkswagen Golf, die wordt gezien als een auto uit de middenklasse, biedt kwaliteit op alle fronten. Dit model gaat nu al ruim veertig jaar mee en zeven generaties later blijft het één van de favoriete auto’s onder autobestuurders van alle leeftijden.” Autoscout wijst er daarbij op dat er voor iedereen een auto bij zit. De goedkoopste tweedehands Volkswagen Golf op Autoscout24 kost 250 euro, de duurste is een metallic stationwagen van ruim 75.000 euro (foto).

Prijs

De gemiddelde prijs van een occasion op Autoscout24 is het afgelopen jaar gestegen met ruim duizend euro, van 13.030 euro in 2016 naar 14.333 in 2017. Jurgen Vugts: “Onder andere de schaarste op de occasionmarkt is een reden dat de prijs van een tweedehandsauto blijft stijgen. Dat zal in 2018 niet veranderen; we verwachten dat de prijs zich op eenzelfde manier zal blijven ontwikkelen komend jaar.”  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar