Wassen zonder water

Voorgesneden groenten, kant-en-klaarmaaltijden, bezorgmaaltijden zelfs… In een druk bestaan zijn mensen op zoek naar gemak. Zelf de auto wassen doet al bijna niemand meer en dankzij The WashCrew hoef je voor een schone auto zelfs niet meer naar de wasstraat: de crew komt aan huis en wast bovendien zonder water.

Voor inwoners van Amsterdam en directe omgeving is het nu mogelijk om op elke gewenste locatie de auto te laten wassen. Ondernemer Ilyasse Boutasaa rijdt in zijn elektrische smart, dus geheel uitstootvrij, zo ver als de auto hem kan brengen. “Ik ben wel gebonden aan de actieradius van de smart, dus Amstelveen haal ik ook nog wel.”

Boutasaa is begonnen met één auto, maar heeft zijn bedrijf zo ingericht dat hij elk moment kan opschalen. “Je wilt toch klaar staan als de opdrachten binnenkomen. Ik ken ook bedrijven die meteen enorme investeringen doen. Dat durfde ik nog niet aan. In coronatijd was dit de meest verstandige manier om te beginnen, met één auto en nu zorgen dat ik mijn klantenkring uitbreid. Groeien op eigen kracht, noem ik het maar.”

Klanten 

Zijn klanten zijn nu nog alleen particulieren, maar voor zakelijke klanten, of autobedrijven bijvoorbeeld die niet over een eigen wasstraat beschikken, staat Boutasaa klaar. “Steeds meer Nederlanders zoeken de gemakkelijkste oplossing. Ik zag het afgelopen jaar ook steeds meer van dit soort bedrijven opkomen. Er zijn ook bedrijven die banken reinigen aan huis. Ik zie dat alleen maar als positief. Het betekent dat er vraag is. En als mensen zien dat er aanbod van dit soort bedrijven is, ontstaat de vraag vanzelf.”


The WashCrew wast in Amsterdam en omstreken aan huis,
zonder water, met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel.


“Het is wel zaak om boven de rest uit te steken. Wij zijn het eerste mobiele autopoetsbedrijf in Amsterdam dat echt alles milieuvriendelijk verzorgt. Aan alles is gedacht, want we moeten zuinig zijn op onze aarde. Onze ecologische voetafdruk is klein of wordt kleiner, terwijl we de auto’s netjes en degelijk schoonmaken. ”

Biologisch

“We willen geen water verspillen, zeker niet in tijden van droogte. We gebruiken daarom een biologisch afbreekbare schoonmaakvloeistof om over de auto te sprayen. Die wrijven we vakkundig over de hele auto uit met een spons, waarna we al het vuil en stof met een microvezeldoek kunnen afvegen. Het is jammer dat er nog onnodig veel water wordt verspild, dat vaak ook nog eens verontreinigt wordt met een chemisch schoonmaakmiddel. Toen ik over het concept zat na te denken zat ik wel met al die milieu-eisen, vooral in Amsterdam, waar ik aan moest voldoen. Je mag niet zomaar je auto wassen op straat. Veel schoonmaakmiddelen zijn al biologisch afbreekbaar, maar omdat wij zonder water werken, lozen wij sowieso niets op het riool.”

Desinfectie 

Helemaal van deze tijd is een gratis desinfecteerbehandeling die The WashCrew er tijdelijk bij levert. “Als we de auto gereinigd hebben, van binnen en van buiten, of alleen van buiten, wat de klant wil, verspreiden we met een fogger een desinfectiemiddel in de auto. Je zet de auto een paar minuten aan, met de airconditioning aan en de fogger verspreidt dan het desinfectiemiddel door de auto. Een hondenpakket bieden we ook aan, voor wie de luchtjes van zijn hond uit de auto wil hebben.” 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3421 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 7 augustus 2021 om 11:35
    Permalink

    maak je met dit systeem niet veel krassen omdat je de auto niet eerst afspuit.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.