Webwinkel Amazon voegt auto’s toe

De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is onder de noemer Amazon Vehicles een eigen database voor personenauto’s gestart. Wie zich oriënteert op een andere auto – nieuw of tweedehands – krijgt op de site de bijbehorende voertuig- en technische informatie.

Ook foto’s, video’s en reviews door voertuigeigenaren behoren tot de gegevens die Amazon (gratis) verstrekt. De website toont desgevraagd ook klassiekers uit de jaren vijftig en zestig. Naast personenauto’s kan de bezoeker nog negen andere carrosserievarianten selecteren, waaronder truck, SUV, bestelwagen en cabriolet. Dieper inzoomend is er ook de mogelijkheid om te kijken naar brandstofverbruik, bouwjaar, transmissie en maximale trekcapaciteit. Van daadwerkelijke voertuigverkoop is (nog) geen sprake. Dat zou op enig moment zomaar wél kunnen gebeuren, gelet op de bestaande automotive dienstverlening van Amazon. Die voorziet al in de verkoop van Parts, Accessories, Tools & Equipment, Car Care, Motorcycle & Powersports, Truck Jeep RV, Tires & Wheels. Daaraan toegevoegd is nu dus Vehicles.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †