Aart de Koning in Raad van Toezicht VOC

Aart de Koning en Mike Schilperoort nemen plaats in de Raad van Toezicht die per januari 2018 bij opleider VOC het huidige bestuur vervangt. Het tweetal maakt deel uit van de werkgroep die de concrete invulling van de RvT voorbereidt.

vocDe opleider voor de carrosseriesector wil sterker aansluiten bij wensen in de markt en die vertalen naar oplossingen voor de branche. De benoeming van een Raad van Toezicht moet deze ontwikkeling krachtig doorzetten.

Koops Furness

Aart de Koning Aart vervulde al op jonge leeftijd directiefuncties bij verschillende dealers van personen- en bedrijfsauto’s. Ook stond hij aan het roer bij partijen op het gebied van leasen, verzekeringen, schade, carrosseriebouw en online platforms (Volvo-dealer, Koops Furness, Stern Mobilityservices). Daarnaast is hij actief geweest in verschillende toezichthoudende functies als commissaris en in adviesgroepen voor onder meer Volvo en Bovag. Momenteel is De Koning actief als managementconsultant in de mobiliteitsbranche. Mike Schilperoort Mike is door VOC al eerder betrokken bij de beeldvorming van de gewenste veranderingen. Hij heeft een commerciële achtergrond in marketing en sales. Sinds 2015 is hij oprichter en algemeen directeur van Lindenhaeghe, een onderwijsinstituut voor medewerkers binnen de bank- en verzekeringssector.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †