ABD Autoschade koopt AAS De Jong

Autoschade De Jong in Heerenveen, aangesloten bij de formule AAS Autoschade, is met ingang van 10 mei eigendom van ABD Autoschade in Drachten. De twaalf medewerkers komen in dienst bij de  nieuwe eigenaar.

Autoschade De Jong bestaat sinds 1961 en voert schadeherstel uit aan personenauto’s, bedrijfs- en vrachtwagens, touringcars, caravans en materieel voor de agrarische sector. Het bedrijf in Heerenveen-Noord voert nog steeds de naam van de oprichter, maar is eigendom van Klaas van Kalsbeek. Hij wil zich meer gaan richten op zijn vestiging AAS Autoschade Van Kalsbeek in Sneek. Om die reden besloot hij zijn andere onderneming – AAS De Jong in Heerenveen) – in de etalage te zetten. Het bedrijf blijft overigens de AAS-formule voeren.

Uitdeuken zonder spuiten

ABD Autoschade in Drachten bestaat ongeveer vijftien jaar en maakt deel uit van de Renault-Nissan-Dacia-merkdealer ABD. Ook aan voertuigen van andere merken vindt schadeherstel plaats. Tot de dienstverlening behoren onder meer mobiele schadeservice, uitdeuken zonder spuiten en herstel van beschadigingen aan kunststof. ABD werkt nauw samen met alle verzekeringsmaatschappijen.

Ondernemerschap

In een reactie toont AAS zich verheugd met de komst van ABD binnen het netwerk. Ze spreekt van “passend DNA en dito ondernemerschap”. Volgens de schadeformule is ABD een belangrijke speler in Friesland, die de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen ontving, waaronder die van beste Renault-dealer. “Het profiel past prima bij de klantgedreven mentaliteit van andere AAS-leden. Natuurlijk spelen ook de merkerkenningen mee, maar dat is zeker niet het uitgangspunt geweest.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †