Het hing in de lucht. Vrijdag de dertiende oktober maakt Bovag bekend dat de schadeherstelketens ABS én ASN, beide met zo’n 75 vestigingen, hun lidmaatschap van Focwa opzeggen en per 1 januari 2018 overstappen naar Bovag Schade.

Peter Niesink, algemeen directeur van Bovag, is blij met de komst van ABS en ASN. “Deze stap onderstreept de meerwaarde van de vereniging en onze strategie om ook de belangenbehartiging voor schadeherstelbedrijven op te pakken.” Aanvullend laat Bovag weten dat de keuze van de beide ketens voor Bovag vooral werd gedreven door de opkomst van merkerkend schadeherstel. “Bovag is sinds jaar en dag sterk vertegenwoordigd in het merkkanaal. Daar vandaan kwam ook ooit de vraag of Bovag een schadeafdeling kon opzetten. Vergeet niet dat schadeherstel ooit bij Bovag heeft gezeten”, aldus een woordvoerder.

Ongeluksdag

Vrijdag de dertiende bleek dus een ongeluksdag voor Focwa, dat zijn ledenaantal in één dag met 152 zag teruglopen. Daarmee houdt Focwa zo’n 850 leden over, merendeels individueel opererende schadeherstelbedrijven, die zich niet bij een keten hebben aangesloten. Onlangs nog besloot AAS het komende jaar bij Focwa aangesloten te blijven. Ook Schadenet en Auto Herstel Groep blijven bij Focwa. Bovag Schade telt met inbegrip van ABS en ASN volgend jaar zo’n 280 leden. Focwa laat via een woordvoerder weten de keuze van ABS en ASN te betreuren, maar wil er verder niet op ingaan. “We blijven nog altijd met 850 bedrijven over en we zijn er trots op dat die zeer verschillende bloedgroepen vertegenwoordigen: dealerholdings, individueel opererende schadeherstelbedrijven zowel als ketens, met als grootste gemene deler de keuze voor kwaliteit.” Of de keuze van ABS en ASN om zich bij Bovag aan te sluiten de druppel zal zijn die Bovag en Focwa ertoe zal doen besluiten eindelijk gezamenlijk verder op te trekken, blijft gissen. “Gesprekken over samengaan zijn al zo vaak gevoerd, tien jaar geleden, in de jaren negentig… Bovag is in ieder geval dat het nu een sterke positie kan innemen als belangenbehartiger van de schadeherstelbedrijven”, aldus de woordvoerder van Bovag.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties