Centraal Beheer gaat de zelfrijdende elektrische deelauto Amber One verzekeren. Moederbedrijf Achmea heeft daarover een overeenkomst gesloten met de Eindhovense mobiliteitsdienstverlener Amber.

De deal loopt vooruit op een brede doorbraak van zelfrijdende auto’s, nog wat verder in de toekomst. Achmea verwacht dat er steeds minder behoefte zal zijn aan de traditionele autoverzekering. Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur: “De huidige data op basis waarvan we de premies berekenen zijn straks deels niet meer relevant. In de toekomst werken we niet meer met statistische data (schadehistorie), maar met realtime data.” Met 2.3 miljoen autoverzekeringen in portefeuille is Achmea de grootste autoverzekeraar van Nederland.

Levensduur

Amber gaat vanaf 20121 een zelfrijdende (deel)auto produceren (de Amber One). Dit volledig elektrische model zou een dubbele levensduur hebben ten opzichte van een traditionele auto. Onderdelen zijn makkelijk vervangbaar en het voertuig is ontworpen met de filosofie van autodelen als uitgangspunt. De Amber One werd vorig jaar september in Eindhoven gepresenteerd, weegt 650 kilo en zou een bereik van vierhonderd  kilometer hebben. Daarnaast claimen de makers een levensduur van anderhalf miljoen kilometer. Software voorspelt aan de hand van realtime data op welke tijdstippen en locaties de vraag naar deelauto’s groot is.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties