Autodeeldienst Amber stelt zijn elektrische deelauto’s beschikbaar aan mobiliteitsaanbieder XXImo, onderdeel van Autobinck Group. Door de samenwerking krijgt Amber versneld toegang tot meer dan 150.000 zakelijke reizigers. Anderzijds zorgt de samenwerking bij XXImo voor een nog breder, groener en gebruiksvriendelijker aanbod.

Bedrijven die gebruikmaken van de mobiliteitsdiensten van XXImo kunnen hun medewerkers gecontroleerd toegang geven tot Amber. Daarbij kunnen zij een week- of maandbudget instellen en aangeven op welke dagen er een Amber-deelauto geboekt kan worden. Werkgevers kunnen ook privégebruik toestaan, kilometers registeren en verrekenen, dienstreizen faciliteren en een mobiliteitsbudget koppelen. De werkgever krijgt achteraf een gespecificeerde maandfactuur met alle reisbewegingen.

De vloot van Amber bestaat voor 100 procent uit volledig elektrische auto’s, verspreid over meer dan 145 locaties door heel Nederland. Bij boekingen tot drie uur van tevoren garandeert Amber dat er altijd een deelauto beschikbaar is.

Flexibel en duurzaam

Patrick Bunnik, ceo bij XXImo: “Veel bedrijven zijn op zoek naar de combinatie van flexibiliteit en duurzaamheid in hun mobiliteitsbeleid. Ze willen bijvoorbeeld een alternatief voor kilometerdeclaraties, leaseauto’s en pouleauto’s. Daarnaast is er een urgente behoefte om reiskilometers te verduurzamen. Door de samenwerking met Amber bieden we onze klanten nog meer mogelijkheden om hier een antwoord op te formuleren. Amber is een zeer innovatieve mobiliteitsspeler en wij zijn ervan overtuigd dat we met gebundelde krachten zakelijke mobiliteit nog sneller kunnen transformeren.”

Behoefte

Camiel Beeren, Projectmanager MaaS bij Amber: “We creëren flexibele zakelijke mobiliteit met minder auto’s en dankzij minder auto’s. We doen dit door op basis van data en met de inzet van slimme AI-software exact te voorspellen waar mobiliteitsbehoefte ontstaat. Die behoeftes faciliteren we vervolgens met elektrische auto’s. Daarmee zorgen we ervoor dat onze elektrische auto’s altijd zo dichtbij zijn, dat een eigen (bedrijfs)auto overbodig wordt. Door samen te werken met XXImo bereiken we een nog breder zakelijk publiek en vergroten we onze relevantie voor grootzakelijk Nederland. Het is een mooie katalysator voor onze verdere groei!”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties