Aon neemt Meeùs over

Verzekeraar Aegon verkoopt de Unirobe Meeùs Groep (UMG) aan Aon. Aegon ontvangt hiervoor 295 miljoen euro.

Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. De voorgenomen overname van Meeùs wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden. Ook is goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteit (Autoriteit Consument en Markt) en de Autoriteit Financiële Markten.

Formele goedkeuring

“Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business-marktsegmenten in Nederland”, zegt Marc van Nuland, landenmanager van Aon Groep Nederland. “Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten. Een richt zich volledig op de markt van het midden- en kleinbedrijf. De ander heeft een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. Zowel klanten van UMG als van Aon profiteren van deze overname. Dit door gebruik te kunnen maken van de gebundelde kennis en ervaring van UMG en die van Aon-teams in Nederland en ons wereldwijde netwerk.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters